
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g cashew nuts
- water to soak
Curry Leaf Oil
- 45 g fresh curry leaves destemmed
- 60 g grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Curry Leaf Yogurt
- 140 g filtered water
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g agave syrup
- 1 tsp sea salt
Tikka Sauce
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tbsp curry powder
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tsp salt
Potato Breads
- 850 g water
- 425 g potatoes peeled and cubed (5 cm)
- 30 g fresh dill (approx. 1 bunch)
- fresh curry leaves destemmed (approx. 1 handful)
- 425 g all-purpose flour
- 450 g extra virgin olive oil to fry (2 tbsp per batch)
- 4 avocados peeled, sliced in wedges
- microgreens to garnish
- edible flowers to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1170.4 kcal / 4896.7 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 94.3 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Sód
- 564.7 mg