Wersje kompatybilne
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Dashi Broth
- 450 g cremini mushrooms
- 1420 g water
- 30 g kombu
Toasted Coconut Cinnamon Broth
- 450 g fresh mushrooms, e.g. nameko, stems trimmed
- 60 g tamari sauce
- 2 ½ cinnamon sticks, toasted (see Tip)
- 85 g toasted coconut flakes
Dumpling Filling
- 1250 g water, divided
- 500 g kabocha squash, peeled, deseeded and cubed (2.5 cm)
- 30 g tamari sauce
- 15 g rice vinegar
- 15 g coconut oil
-
1 ½
tsp fresh ginger, grated, to taste
(opcjonalnie)
lub 1 ½ tsp ginger paste, to taste (opcjonalnie) - 15 g agave syrup (opcjonalnie)
- 20 wonton wrapper, round (round)
-
microgreens
lub edible flowers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
Alternatywne przepisy
Gambas
10min
Miso Mushrooms Toast with Tahini Yogurt
45 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10sa 25 dk
Tteokbokki (Korean Spicy Rice Cakes)
30 min
Wholegrain Easter bread with eggs and smoked trout
1 godz. 45 min
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
51h 50min
Mango frozen yogurt
5min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1h
Classic Mashed Potatoes
50min
Peanut Butter Ice Cream
8 Std. 20 Min
Basil Peach Sorbet
10min
Seitan
40 min