Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric

Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Mushroom Dashi Broth
  • cremini mushrooms
    450 g
  • water
    1420 g
  • kombu
    30 g
Toasted Coconut Cinnamon Broth
  • fresh mushrooms e.g. nameko, stems trimmed
    450 g
  • tamari sauce
    60 g
  • cinnamon sticks toasted (see Tip)
    2 ½
  • toasted coconut flakes
    85 g
Dumpling Filling
  • water divided
    1250 g
  • kabocha squash peeled, deseeded and cubed (2.5 cm)
    500 g
  • tamari sauce
    30 g
  • rice vinegar
    15 g
  • coconut oil
    15 g
  • fresh ginger, grated (opcjonalnie) to taste
    1 ½ tsp
    1 ½ tsp ginger paste, to taste
  • agave syrup (opcjonalnie)
    15 g
  • wonton wrapper, round (round)
    20
  • microgreens
    edible flowers

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 263.9 kcal / 1104.3 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 979.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...