Wersje kompatybilne
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney) Metric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Dashi Broth
- 450 g cremini mushrooms
- 1420 g water
- 30 g kombu
Toasted Coconut Cinnamon Broth
- 450 g fresh mushrooms, e.g. nameko, stems trimmed
- 60 g tamari sauce
- 2 ½ cinnamon sticks, toasted (see Tip)
- 85 g toasted coconut flakes
Dumpling Filling
- 1250 g water, divided
- 500 g kabocha squash, peeled, deseeded and cubed (2.5 cm)
- 30 g tamari sauce
- 15 g rice vinegar
- 15 g coconut oil
-
1 ½
tsp fresh ginger, grated, to taste
(opcjonalnie)
lub 1 ½ tsp ginger paste, to taste (opcjonalnie) - 15 g agave syrup (opcjonalnie)
- 20 wonton wrapper, round (round)
-
microgreens
lub edible flowers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104.3 kJ / 263.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 979.6 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetable Pizza
1 godz. 20 min
Conchas
3 Std. 15 Min
Sufganiyot
2h 30 min
Hamantaschen
1j 55 mnt
Sicilian prawn salad
40 min
Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
1hod.
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40 min
Immune Boost (Metric)
5 min
Focaccia with Rosemary and Honey
1 Std. 10 Min
Mussels with crème fraiche and herbs (Mouclade)
1hod.
Spiced Moroccan lentil soup
40 min