Orange Pound Cake

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portion

Składniki

  • sunflower oil to grease
  • all purpose white flour to dust
  • sugar
    255 g
  • orange zest
    1
  • orange unpeeled, cut into quarters
    1
  • egg, large (65-70 g)
    3
  • sunflower oil
    85 g
  • plain yogurt
    130 g
    130 g heavy cream, 35% fat
  • all purpose white flour
    255 g
  • baking powder
    1 tbsp
  • baking soda
    ¼ tsp
  • salt
    1 pinch
  • sugar to sprinkle
  • orange (opcjonalnie) slices
    2 - 3
  • mint leave, fresh (opcjonalnie) to garnish, to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 235.1 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 1617.8 kJ / 386.7 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...