Urządzenia i Akcesoria
Orange Pound Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portion
Składniki
-
sunflower oil to grease
-
all purpose white flour to dust
-
sugar255 g
-
orange zest1
-
orange unpeeled, cut into quarters1
-
egg, large (65-70 g)3
-
sunflower oil85 g
-
130 g heavy cream, 35% fatplain yogurt130 g
-
all purpose white flour255 g
-
baking powder1 tbsp
-
baking soda¼ tsp
-
salt1 pinch
-
sugar to sprinkle
-
orange (opcjonalnie) slices2 - 3
-
mint leave, fresh (opcjonalnie) to garnish, to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
235.1 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
1617.8 kJ /
386.7 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
59.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
In Homemade we Trust
37 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Craquelin choux puffs with raspberry and white chocolate filling
26 godz. 30 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
Brak ocen
Blueberry Jam
Brak ocen
Steamed Rice
25 min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Focaccia
3 godz.
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 godz. 30 min
Garlic Herb Marinade and Dressing
10 min
Chocolate Chip and Walnut Cookies
45 min
Tear and share cheese and sunflower garlic bread
2 godz.
Rosemary and Sea Salt Bread
1 godz. 55 min