Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hirse-Kichererbsen-Braten
- 100 g Hirse
- 35 g Berglinsen, getrocknet
- 1200 g Wasser
- 2 TL Salz
- Öl zum Einfetten
- 220 g Kichererbsen, abgetropft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Walnusshälften
- 20 g Speisestärke
- ¼ TL Pfeffer
Kartoffelpüree
- 1000 g Kartoffeln, mehligkochend, in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- 400 g Sojadrink
- 30 g vegane Margarine, in Stücken
- 1 - 2 Prisen Muskat
Tomatensauce
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 50 g Tomatenmark
- 1 TL Senf
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Petersilie, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2472 kJ / 591 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 2198 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegane Kichererbsen-Gemüse-Tarte
1 Std. 10 Min
Vegane-Bällchen-Pasta
1 Std. 30 Min
Veganes Pilzgulasch mit Semmelknödeln
35 Min
Vegane Paprika-Tarte
2 Std.
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1 Std. 10 Min
Vegane Linsen-Lasagne
3 Std.
Linsenbraten
1 Std. 50 Min
Vegane Lasagne
1 Std. 50 Min
Veganer Shepherd's Pie
1 Std. 40 Min
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 Min
Veganes Paprika-Gulasch
45 Min
Linsenbraten mit Süßkartoffel-Sellerie-Püree und Brokkoli
1 Std.