Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)

Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)

5.0 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
10 porsi

Składniki

  • siung bawang putih
    10 g
  • bawang merah
    100 g
  • jahe segar iris-iris
    30 g
  • samcan daging babi, dengan kulit potong kecil-kecil (3 cm)
    1000 g
  • jamur kuping hitam kering direndam hingga lunak
    30 g
  • kecap asin
    30 g
  • kecap hitam
    20 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    50 g
  • gula batu
    20 g
  • tahu merah fermentasi (nam yee) dengan sausnya
    70 g
  • air
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 29 g
Kalorie 1527 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie