Samcan Babi Kukus dalam Daun Teratai

Samcan Babi Kukus dalam Daun Teratai

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porsi

Składniki

  • samcan daging babi, dengan kulit iris tipis-tipis (0,3 cm)
    400 g
  • kecap asin
    10 g
  • saus tiram
    10 g
  • kecap hitam
    1 sdt
  • lada putih bubuk
    1 jumput
  • gula
    1 sdt
  • garam
    1 sdt
  • minyak wijen
    ½ sdt
  • mei gui lu (Chinese rose wine)
    1 sdt
  • maizena
    1 sdt
  • bubuk bumbu ngo hiong
    ¼ sdt
  • sari jahe (lihat tips)
    1 sdm
    ¼ sdt soda kue
  • daun teratai kering direndam dalam air panas hingga lunak (lihat tips)
    1
  • jahe segar diparut
    10 g
  • leci segar dikupas, dibuang bijinya
    20 - 24
  • air
    700 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 7.1 g
Kalorie 1669.4 kJ / 399 kcal
Tłuszcz 37.7 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie