Patty Babi dengan Telur Asin (Steamed Pork Patty with Salted Egg)

Patty Babi dengan Telur Asin (Steamed Pork Patty with Salted Egg)

4.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 porsi

Składniki

  • fillet daging babi tanpa lemak sebagian beku, potong dadu (1 cm)
    180 g
  • lemak daging babi sebagian beku, potong dadu (1 cm)
    120 g
  • acar timun potong kecil-kecil
    80 g
  • kaldu ayam bubuk
    ¼ sdt
  • air dingin
    5 sdm
  • saus tiram
    1 sdm
  • tepung tapioka
    ¾ sdt
  • minyak wijen tambahkan untuk mengoles
    1 sdm
  • lada putih bubuk
    1 jumput
  • kuning telur asin
    2
  • air
    800 g
  • ketumbar segar daun saja, untuk hiasan
    1 tangkai

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 18.7 g
Kalorie 1707.1 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 33.5 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie