薑絲炒大腸

薑絲炒大腸

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 人份

Składniki

煮大腸
  • 1000 克
  • 豬腸 (豬大腸)
    300 克
  • 切片
    20 克
  • 洋蔥 切塊
    20 克
  • ¼ 茶匙
薑絲大腸
  • 蒜頭
    3 粒
  • 新鮮紅辣椒 去籽切段
    1 根
  • 1 大匙
  • 切絲
    30 克
  • 酸菜 (酸菜頭), 切絲
    150 克
  • 黃豆醬
    1 大匙
  • 2 大匙
  • 醬油
    1 茶匙
  • 1 小撮
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 1 茶匙
  • 米酒
    1 大匙
  • 太白粉 與20克水調勻
    ¼ 茶匙
  • 香油
    1 茶匙
  • 切小段
    1 根

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 431 kcal / 1804 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 38.4 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...