Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g yulaf ezmesi
- 150 g çiğ karabuğday unu, tezgahı unlamak için ekstra un
- 150 g toz badem
- 3 yk karnıyarık otu tohumu tozu (psyllium husk)
- ½ tk tuz
- 500 g su
- 1 ½ yk elma sirkesi
- 2 yk sıvı yağ
- 1 paket karbonat (5 g'lık küçük paket)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 832.6 kJ / 199 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 4.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30min
Glütensiz Ekmek
1u. 45min
Ketojenik Krakerler
1u.
Keçiboynuzu Özlü Glütensiz Bisküvi
50min
Glütensiz Ekmek
1u. 45min
Muzlu Yulaflı Kek
1u.
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30min
Glütensiz Kakaolu Pandispanya
40min
Tam Tahıllı Cevizli Granola
1h 10min
Ketojenik Yuvarlak Ekmekler
1h 15min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Glütensiz Şekersiz Vejetaryen Kek
3h