Queso de calabaza almizclera

Queso de calabaza almizclera

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
1120 g

Składniki

  • 255 g de nuez de la India
  • agua para remojar
  • 170 g de calabaza almizclera pelada, sin semillas y en trozos (aprox. 3 cm)
  • 450 g de caldo de verduras
    450 g de agua, con 1 cda de caldo de verduras en polvo
  • 55 g de levadura nutricional (ver tip)
  • 170 g de aceite de oliva extra virgen
  • 45 g de vinagre de sidra
  • 1 cda de chile en polvo
  • 1 ½ cdita de pimienta de cayena
  • ½ - 1 cdita de sal al gusto
  • totopos
  • guacamole para decorar
  • salsa de jitomate para decorar
  • chile jalapeño en rebanadas, para decorar
  • hojas de cilantro, frescas picadas, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 15 g

Sód 28.2 mg
Białko 1 g
Kalorie 178.7 kJ / 42.7 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...