Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 255 g de nuez de la India
- agua, para remojar
- 170 g de calabaza almizclera, pelada, sin semillas y en trozos (aprox. 3 cm)
-
450
g de caldo de verduras
lub 450 g de agua con 1 cda de caldo de verduras en polvo - 55 g de levadura nutricional (ver tip)
- 170 g de aceite de oliva extra virgen
- 45 g de vinagre de sidra
- 1 cda de chile en polvo
- 1 ½ cdita de pimienta de cayena
- ½ - 1 cdita de sal, al gusto
- totopos
- guacamole, para decorar
- salsa de jitomate, para decorar
- chile jalapeño, en rebanadas, para decorar
- hojas de cilantro, frescas, picadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 15 g
- Kalorie
- 178.7 kJ / 42.7 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 28.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de setas
25 min
Pierna adobada navideña
1 Std. 45 Min
Tamales de Frijol
3h
Ribeye con costra de café y tostones de papas
1h 10 min.
Sopa de poro y papa
40 min
Mojo de ajo
15 min
Romeritos veganos
1h
Chiles chipotles dulces
1h
Pozole de setas
1h
Tapenade rústico
10min
Salsa roja de chile habanero
10min
Pico de gallo
5 min