Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal, para engrasar
- 3 chiles serranos, desvenados, o al gusto
- 100 g de cebolla, en trozos
- 40 g de hojas de cilantro, frescas
- 460 g de crema ácida
- 120 g de mayonesa
-
1
cubito de caldo de pollo
lub 1 cdita de concentrado de caldo de pollo - ½ cdita de sal, o al gusto
- 15 g de grenetina en polvo (ver tip)
- galletas saladas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 621 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 Min
Crema de espárragos y queso Brie
30p
Crema de jitomate
30p
Crema de espinacas con nuez
20min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Sopa de cebolla TM6
55min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35p
Mousse de cilantro y jalapeño
1hod. 5min
Salsa verde cruda
5p
Botana de queso y ostiones ahumados
2h
Dip de espinaca y alcachofa
20min
Aderezo de cilantro
5p