Gluten and Dairy-free Tiramisu

Gluten and Dairy-free Tiramisu

3.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Gluten-free Savoiardi
  • instant coffee (approx. 4 tsp instant coffee granules mixed into 500 g boiling water)
    500 g
  • egg whites (approx. 6 medium egg whites)
    180 g
  • caster sugar plus extra for sprinkling
    150 g
  • rice flour
    105 g
  • cornflour
    45 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • egg yolks (approx. 8 medium egg yolks)
    120 g
  • grated lemon zest (approx. ½ lemon)
    1 tsp
Dairy-free Tiramisu Filling
  • silken tofu drained, patted dry, cut in pieces (3 cm)
    900 g
  • caster sugar
    90 g
  • sweet Marsala wine
    4 Tbsp
  • unsweetened cocoa powder for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 548.9 kcal / 2296.8 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 100.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...