Urządzenia i Akcesoria
Fruit Tart with Camomile Custard
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 slices
Składniki
Pastry
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Camomile Custard
-
whole milk500 g
-
caster sugar200 g
-
camomile tea bags3
-
medium eggs2
-
egg yolks from medium eggs4
-
cornflour50 g
Topping
-
double cream150 g
-
fresh blackberries175 g
-
edible flowers (opcjonalnie) for decoration
-
fresh blueberries200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.6 g
Kalorie
2218 kJ /
530 kcal
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Gingerbread Chocolate Cake
4 godz. 30 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Apricot Raspberry Cheesecake
5 godz. 30 min
Easter Cream Pastries
1 godz. 15 min
Millionaire's Chocolate Tart
2 godz. 20 min
Apple Rose Tart
1 godz. 40 min
Decadent Chocolate and Coconut Cups
1 godz.
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 godz.
Strawberry Bavarois
6 godz.
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 godz. 30 min