
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g milk
-
2 ½
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast crumbled - 1 tsp sugar
- 50 g olive oil plus extra for greasing
- 200 g water
- 600 g strong white bread flour plus extra for flouring
- 1 Tbsp fine sea salt
Topping
- 45 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 50 g water
- 2 tsp fine sea salt
-
250
g white onions sliced (3 mm)
lub 250 g red onions sliced (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 512 kcal / 2143 kJ
- Białko
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Węglowodany
- 80.7 g