
Urządzenia i Akcesoria
Fluffy Hawaiian Pancakes with Pineapple Sauce
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions
Składniki
-
large eggs separated3
-
macadamia nuts200 g
-
plain flour300 g
-
granulated sugar130 g
-
baking powder1 Tbsp
-
fine sea salt1 pinch
-
semi-skimmed milk400 g
-
tinned crushed pineapple drained, juice reserved (approx. 1 x 435 g tin)270 g
-
natural vanilla extract1 ½ tsp
-
desiccated coconut110 g
-
light brown sugar100 g
-
unsalted butter for frying
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
627 kcal /
2623 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
338 mg