Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dacquoise Layer
- 170 g caster sugar
- 20 g plain flour
- 90 g ground almonds
- 100 g egg whites, from approx. 3 large eggs
Crème pâtissière
- 1 vanilla pod, seeds only
- 3 egg yolks, from large eggs
- 250 g milk
- 30 g cornflour
- 70 g caster sugar
- 250 g double cream, cold
- 500 g fresh raspberries, small
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5h 20 min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2h
Mango Swiss Roll
40 Min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 godz. 10 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 Min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 Std. 10 Min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 Min
Profiteroles
2h 15min
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Caramelised White Chocolate Bark
18 Std.
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 Min
Strawberry Bavarois
6 Std.