Urządzenia i Akcesoria
Raspberry Dacquoise
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
Dacquoise Layer
-
caster sugar170 g
-
plain flour20 g
-
ground almonds90 g
-
egg whites from approx. 3 large eggs100 g
Crème pâtissière
-
vanilla pod seeds only1
-
egg yolks from large eggs3
-
milk250 g
-
cornflour30 g
-
caster sugar70 g
-
double cream cold250 g
-
fresh raspberries small500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.3 g
Kalorie
1790 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mango Swiss Roll
40 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Danish Dream Cake
55 min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3 godz. 30 min
Kasutera (Castella) Honey Cake
1 godz. 45 min
Icing Sugar
5 min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 godz.
Berries and Cream Layer Cake
2 godz. 15 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4 godz. 40 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35 min