Sate Ayam Madura

Sate Ayam Madura

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porsi

Składniki

Sate Ayam
  • paha ayam, tanpa kulit dan tulang potong dadu (2 cm)
    600 g
  • bumbu putih suhu ruang
    70 g
  • kecap manis
    60 g
  • kaldu ayam bubuk
    ½ sdt
  • garam sesuai selera
    ½ sdt
  • lada putih bubuk sesuai selera
    ¼ sdt
Saus Kacang
  • kacang tanah goreng tanpa garam (lihat tips)
    120 g
  • bumbu putih suhu ruang
    50 g
  • cabai merah keriting segar potong bagi dua
    25 g
  • minyak sayur
    25 g
  • gula aren
    20 g
  • kecap manis
    65 g
  • gula
    10 g
  • daun jeruk purut segar iris tipis-tipis
    5
  • air
    500 g
  • kaldu ayam bubuk
    ½ sdt
  • garam sesuai selera
    ½ sdt
  • lada putih bubuk sesuai selera
    ½ sdt
  • bawang goreng
    30 g
  • jeruk limau sari buah saja
    3

Wartości odżywcze na 1 porsi

Kalorie 1069 kcal / 4471 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 69 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 3286 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie