Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
preparazione
- 80 g di nocciole
- ¼ di cucchiaino di fior di sale
- 150 g di prugne secche denocciolate
- 150 g di datteri denocciolati
- 150 g di fichi, secchi i gambi rimossi
- 300 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 200 g di farina di segale, crusca di segale + q.b. per infarinare
- 300 g di farina di farro bianca
- 1 ¼ di cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3271 kJ / 786 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Confettura di pesche e banane
Brak ocen
Treccia al burro a 6 capi
2h 35 min
Tarte flambé
Brak ocen
Marmellata di prugne per la dispensa
55min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Crostata al rabarbaro
55min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Farina integrale
5 min
Pane paesano
3h
Blinis
1h
Torta di Linz
Brak ocen
Mezzelune alle mandorle (Corna di gazzella)
Brak ocen