Dip serowy z jalapeño i karczochami
TM6 TM5

Dip serowy z jalapeño i karczochami

4.7 (25 ocen)

Składniki

  • 6 papryczek chili jalapeño, świeżych (patrz wskazówka)
  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera cheddar
    lub 30 g sera żółtego
  • 15 g bułki tartej
    lub 15 g panierki panko
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 90 g kostek boczku
  • 20 g oleju
  • 450 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 220 g serc karczochów, w oleju, odsączonych
  • 100 g majonezu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1177 kJ / 281 kcal
Białko
6.5 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Błonnik
1.4 g
Sód
346.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy