
Urządzenia i Akcesoria
Dip serowy z jalapeño i karczochami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
6 papryczek chili jalapeño, świeżych (patrz wskazówka)
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera cheddar
-
15 g bułki tartej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
90 g kostek boczku
-
20 g oleju
-
450 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
220 g serc karczochów, w oleju odsączonych
-
100 g majonezu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281 kcal /
1177 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
346.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska