Urządzenia i Akcesoria
Dip serowy z jalapeño i karczochami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
6 papryczek chili jalapeño, świeżych (patrz wskazówka)
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera żółtego30 g sera cheddar
-
15 g panierki panko15 g bułki tartej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
90 g kostek boczku
-
20 g oleju
-
450 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
220 g serc karczochów, w oleju odsączonych
-
100 g majonezu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
346.5 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1177 kJ /
281 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Jeżynowy gin z jałowcem
30 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Sos Hoisin
5 min
Nachos z chili i serem
45 min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Boczek z kimchi
35 min