Dip serowy z jalapeño i karczochami

Dip serowy z jalapeño i karczochami

4.7 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • papryczek chili jalapeño, świeżych (patrz wskazówka)
    6
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
  • sera cheddar
    30 g
    30 g sera żółtego
  • bułki tartej
    15 g
    15 g panierki panko
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • kostek boczku
    90 g
  • oleju
    20 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    450 g
  • serc karczochów, w oleju odsączonych
    220 g
  • majonezu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 281 kcal / 1177 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 346.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...