
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mini meringues
- 180 g caster sugar
- 4 egg whites, room temperature
- 3 tsp white vinegar
- 1 pinch sea salt
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
Passionfruit and lime curd
- 60 - 80 g caster sugar to taste
- 1 fresh kaffir lime leaf
- 100 g unsalted butter cut into pieces
- 4 egg yolks
- 2 fresh passionfruit juice only, seeds reserved for fruit salsa
- 2 limes juice only (approx. 40 g), zest reserved for cream and salsa
Lime cream and fruit salsa
- 100 g crème fraîche
- 200 g thickened cream (see Tips)
- 1 ripe mango cut into small dice (5 mm)
- ½ fresh pineapple cored, cut into small dice (5 mm)
- 1 tbsp Malibu® rum (optional)
Assembly
- dried mango powder to serve (optional)
- micro mint to serve (optional)
- 4 tbsp coconut flakes toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 308.5 kcal / 1295.8 kJ
- Białko
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Sód
- 47.9 mg