Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mini meringues
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites, room temperature
- 1 pinch sea salt
- 3 tsp white vinegar
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
Passionfruit and lime curd
- 60 - 80 g caster sugar, to taste
- 1 fresh kaffir lime leaf
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 limes, juice only (approx. 40 g), zest reserved for cream and salsa
- 4 egg yolks
- 2 fresh passionfruit, juice only, seeds reserved for fruit salsa
Lime cream and fruit salsa
- 200 g thickened cream
- 100 g crème fraîche
- 1 ripe mango, cut into small dice (5 mm)
- ½ fresh pineapple, cored, cut into small dice (5 mm)
- 1 tbsp Malibu® rum (optional)
Assembly
- dried mango powder, to serve (optional)
- micro mint, to serve (optional)
- 4 tbsp coconut flakes, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 308.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 47.9 mg
Alternatywne przepisy
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 Std. 40 Min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Granini slice
2h 15 min.
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1h 30min
Classic trifle
4h
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Easy citrus pie
1h
Banoffie pie
26u. 30min
Pavlova
6 Std.
Better banana cake
45min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28h 15min