Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-Vide Shrimp
- 24 oz large raw shrimp, peeled, tail on, deveined
- water, to fully submerge bags (not higher than max. fill mark)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)
Cocktail Sauce
-
4
oz ketchup
lub 4 oz tomato sauce - 2 oz chili sauce
- 1 oz prepared horseradish, to taste
- 3 oz mayonnaise, to taste (opcjonalnie)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp Worcestershire sauce
- 3 drops hot sauce, to taste
- 2 tbsp capers, to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch salt
- ice cubes, to serve
- fresh parsley leaves, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bourbon-Glazed Chicken Wings
50 min
Boeuf Bourguignon
11h 25min
Sous-Vide Korean Style BBQ Pork Loin
4h 50 min
Lemon Caper Potato Salad
1h
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Garlic Mashed Potatoes
50 min
Jalapeño Poppers
1h
Tropical Cashew Rice
1h 45 min
French Onion Soup
1h 10 min
Spinach and Artichoke Dip
20min
New England Clam Chowder
45 min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3 Std.