Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-Vide Shrimp
- 24 oz large raw shrimp, peeled, tail on, deveined
- water, to fully submerge bags (not higher than max. fill mark)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder)
Cocktail Sauce
-
4
oz ketchup
lub 4 oz tomato sauce - 2 oz chili sauce
- 1 oz prepared horseradish, to taste
- 3 oz mayonnaise, to taste (opcjonalnie)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp Worcestershire sauce
- 3 drops hot sauce, to taste
- 2 tbsp capers, to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch salt
- ice cubes, to serve
- fresh parsley leaves, to garnish
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1166 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lobster Bisque
1h 50min
Jalapeño Lobster Mac "n" Cheese
1h 5min
Green Goddess Dressing (Bill Yosses)
20min
Warm Bacon and Shallot Vinaigrette
25min
Hash Brown Potato Cake (TM6)
40min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Smoked Trout Dip
15min
Dulce de Leche Ice Cream
12h
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5 min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40min
Caramelized Onion Pizza Dough
4h 25min
Eggcellent Caeser Dressing
10min