Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 鱸魚, 只取魚肚,在魚皮面劃刀
- 1 根 新鮮辣椒, 去籽,切段
- 20 克 蔥, 切段(約1公分)
- 30 克 蒜頭
- 30 克 醬油
- 1 茶匙 御膳鮮味粉
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 白胡椒粉
- 10 克 紹興酒
- 610 克 水 (含料理和蒸煮用水)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 368 kJ / 88 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 1.525 g
- Błonnik
- 0.675 g