Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Johannisbeeren
- 170 g Zucker
- 2 Streifen Zitronenschale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 3 Eier
- 250 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 300 g Mehl
- 3 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1145 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Johannisbeer-Cupcakes
1 Std.
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 Std. 40 Min
Quarkstrudel mit Kirschen
2 Std. 15 Min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7h 30min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min