Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 180 g de nueces peladas
- 500 g de agua
- 250 g de batata
- 75 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de crème fraîche
- 150 g de azúcar moreno
- 4 huevos
- 1 cucharada de piel de limón rallada
- 100 g de calabacín con piel, en dados de 1 cm
- 200 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de levadura química en polvo
Glaseado
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo (30 g)
- 5 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2101 kJ / 502 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 110.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza y manzanas al curry
40min
Empanada de caballa y espinacas
2h
Plum cake de piña y coco
2h 30min
Espiral de lombarda y manzana
40min
Pastel de repollo
45min
Cake especiado de frutos secos y ron
2h 15 min.
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50 min.
Plum cake de calabacín, chorizo y dátiles
1h 30min
Scones de calabaza
1h
Cake de plátano con algarroba
1h 45min
Cake de almendras con almíbar de azahar
1 Std. 10 Min
Bundt cake de calabacín y cacao
1 Std. 10 Min