Empanada integral con algas y pulpo

Empanada integral con algas y pulpo

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Masa
  • 100 g de agua
  • 50 g de aceite de oliva
  • 50 g de vino blanco
  • 90 g de manteca de cerdo
    90 g de mantequilla
  • 1 huevo
  • 25 g de levadura prensada fresca (desmenuzada)
  • 400 g de harina integral
  • 1 cucharadita de sal
Relleno
  • 400 g de cebolla en trozos
  • 200 g de pimiento rojo en trozos
  • 200 g de pimiento verde en trozos
  • ½ cucharadita de sal
  • 60 g de aceite de oliva
Montaje
  • 2 - 3 láminas de alga nori
  • 4 latas de pulpo en aceite escurrido (aprox. 300 g)
  • 3 huevos duros troceados
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 651.2 mg
Białko 23.7 g
Kalorie 2757 kJ / 659 kcal
Tłuszcz 40.9 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 49.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...