Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos

Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos

4.7 26 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
16 unidades

Składniki

  • 175 g de mantequilla en trozos (y algo más para engrasar)
  • 180 g de azúcar
  • 8 g de azúcar vainillado
  • 4 huevos
  • 1 cucharadita de piel de naranja rallada muy fina
  • 120 g de yogur griego
  • 200 g de harina de repostería (y algo más para el molde)
  • 5 - 10 g de ras el hanout
  • 10 g de polvo de hornear
  • 100 g de azúcar glas
  • 10 g de agua de azahar
  • 4 rodajas de naranja confitada (opcjonalnie) en cuartos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 69.5 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 917 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 29.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...