Urządzenia i Akcesoria
Onion soup
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut in pieces55 g
-
onions cut in halves340 g
-
olive oil20 g
-
butter15 g
-
salt plus extra for seasoning¼ tsp
-
ground black pepper plus extra for seasoning1 pinch
-
flour (10 g)1 heaped tsp
-
water600 g
-
1 heaped tsp stock paste, homemade, chicken or beefstock cube (for 0.5 l) chicken or beef1
-
baguette slightly stale, or other crusty bread8 slices
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
377.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
934.4 kJ /
223.3 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Asparagus cream soup
30 min
Pumpkin soup
35 min
Hollandaise sauce
15 min
Vegetable soup
35 min
Apple tart
1 godz.
Broccoli and stilton soup
30 min
Beef goulash with bread dumplings
1 godz. 30 min
Minestrone
45 min
Creamy mushroom soup
20 min
Creamy courgette soup
25 min
Onion Soup
1 godz.