Wersje kompatybilne
Riso al latte con composta di prugne
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso al latte
- 1 stecca di vaniglia
- ½ cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di latte
- 220 g di riso a chicco tondo per pudding
Composta di prugne
- 800 g di prugne, fresche o surgelate, scongelate, tagliate a metà, denocciolate
- 60 g di acqua
- 60 g di zucchero gelificante 2:1
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.7 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 94.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 145.6 mg
Alternatywne przepisy
Gulash di patate
1h
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Paella di fagioli
55 Min
Riso al latte
1h
Gugelhopf veloce
Brak ocen
Spätzle alla grigionese
Brak ocen
Manzo alla borgognona
2 godz.
Pollo al miele e lime con riso
40 Min
Creste di gallo all'anice
Brak ocen
Spezzatino di agnello
1u. 45min
Chicchi di caffè
1 Std. 15 Min
Muffin con carote e noci
45 min