Wersje kompatybilne
Purea di mele per la dispensa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2000
g di mele, private del torsolo, a pezzi (v. Consigli)
lub 2000 g di pere, private del torsolo, a pezzi (v. Consigli) - 40 g di succo di limone (opzionale)
- 100 g di zucchero (opzionale)
- 2 cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa (opzionale)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 512 kJ / 122.4 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1.8 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Composta di mele
20min
Esperienza culinaria
2h
Grittibänz dolci
2h 15min
Spätzle alla grigionese
Brak ocen
Kipferl alla vaniglia
1h 30min
Mousse di tonno
5min
Composta di mele
20min
Knöpfli
50min
Zuppa di farina alla basileese
1h 10min
Crostata al rabarbaro
55min
Marmellata di prugne per la dispensa
55min