Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa tartara
-
½
mazzetto di prezzemolo fresco, a foglia liscia (circa
10 g), le foglioline
lavate e asciugate - 60 g di cetriolini sott'aceto, a pezzi (3 cm)
- 30 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 uova sode
- 150 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo (v. Consigli)
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 2 cucchiaini di senape
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 250 g di quark
Asparagi
- 600 g di acqua
- 1100 g di asparagi bianchi, pelati
- 1 ½ cucchiaino sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2088 kJ / 504 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Petto di pollo al Metaxa
1h
Manzo alla Wellington con jus di vino rosso e salsa duxelle di funghi champignon
Brak ocen
Mandorle pralinate con cioccolato e cocco
40min
Crema di castagne con composta di pere e biscotti per le feste
1h
Butter chicken
50min
Risotto alla milanese
30min
Muffin al cioccolato
45min
Manzo alla Stroganoff
45min
Chutney di mango
1h
Knöpfli
50min
Sorbetto al lime e lamponi
10min
Maccheroni dell'alpigiano
45min