Laksa Udang

Laksa Udang

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porsi

Składniki

  • air
    1800 g
  • pakchoy
    60 g
  • mi kuning basah
    250 g
  • telur puyuh
    8
  • cabai merah besar
    25 g
  • cabai kering direndam hingga lunak
    6 - 7
  • minyak sayur
    60 g
  • kecombrang iris tipis-tipis
    45 g
  • bubuk kari
    1 ¼ sdt
  • udang ebi
    45 g
  • bumbu kuning suhu ruang
    60 g
  • santan
    60 g
  • garam sesuai selera
    1 sdt
  • lada putih bubuk sesuai selera
    ½ sdt
  • gula
    1 sdt
  • kaldu ayam bubuk
    1 sdt
  • udang windu utuh, dengan kulit
    8
  • ikan olahan bentuk tahu
    60 g
  • daun kemangi segar
    60 g
  • bawang goreng
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 798 mg
Białko 13 g
Kalorie 1497 kJ / 358 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie