Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Beeren, gemischt, TK, aufgetaut
- 300 g roter Traubensaft
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2937 kJ / 702 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 173 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Waldfrucht-Konfitüre
25min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Erdbeerkonfitüre
30min
Weihnachtsgelee
20min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35min
Mandarinen-Gelee
30min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30min
Kiba-Gelee
25min
Erdbeer-Gelee
1h
Beeren-Mix-Konfitüre
1h