Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Pfirsiche, entsteint, gelbfleischig, reif, geschält, in Stücken
- 500 g Aprikosen, entsteint, halbiert
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1762 kJ / 421 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Konfitüre
30 min.
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40 min.
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min.
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 min.
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min.
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 godz.
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 Min
Kirschkonfitüre
25min