Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almendra cruda sin piel
- 250 g de azúcar moreno
- 2 huevos
- 1 clara de huevo batida
- 50 - 60 g de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel cordobés
1h 45min
Pastel dulce de maíz
1 Std. 30 Min
Vasitos de mango y yogur con cerezas
25 Min
Sándwich oruga
30min
Besitos de mazapán
30min
Natillas caramelizadas (Leite creme)
4h 25min
Pierna de cordero al romero con patatas
1 Std.
Caracolas con mazapán
1h 40min
Scones con mermelada de frutos rojos y chía (sin gluten)
1 Std.
Minicakes de chocolate
1h 45min
Postre de yogur con mora y granola de frutos secos
15 Min
Rožata (Flan con limón) - Croacia
10h 15min