Pizza romana (di Gabriele Bonci)

Pizza romana (di Gabriele Bonci)

4.7 729 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
2 pezzi

Składniki

Pre-impasto
  • 3 g di lievito di birra disidratato
    7 g di lievito di birra fresco
  • 350 g di acqua
  • 10 g di zucchero di canna
  • 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
  • 200 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
  • 12 g di sale
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Lievitazione
  • 500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • passata di pomodoro condita (olio, sale e origano)
  • olio extravergine di oliva q.b. per condire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 pezzi

Sód 5066 mg
Białko 65 g
Kalorie 7909 kJ / 1892 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 25 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 356 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...