Pizza romana (di Gabriele Bonci)

Pizza romana (di Gabriele Bonci)

4.7 683 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
2 pezzi

Składniki

Pre-impasto
  • di lievito di birra disidratato
    3 g
    7 g di lievito di birra fresco
  • di acqua
    350 g
  • di zucchero di canna
    10 g
  • di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
    300 g
Impasto
  • di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
    200 g
  • di sale
    12 g
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
Lievitazione
  • di acqua
    500 g
  • di succo di limone
    30 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • passata di pomodoro condita (olio, sale e origano)
  • olio extravergine di oliva q.b. per condire

Wartości odżywcze na 2 pezzi

Kalorie 1892 kcal / 7909 kJ
Białko 65 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 356 g
Błonnik 25 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 5066 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...