Pizza romana (di Gabriele Bonci)
TM6

Pizza romana (di Gabriele Bonci)

4.7 (598 ocen)

Składniki

Pre-impasto

  • 3 g di lievito di birra disidratato
    lub 7 g di lievito di birra fresco
  • 350 g di acqua
  • 10 g di zucchero di canna
  • 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)

Impasto

  • 200 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
  • 12 g di sale
  • 15 g di olio extravergine di oliva

Lievitazione

  • 500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • olio extravergine di oliva q.b.

Terminare la preparazione

  • semola rimacinata di grano duro q.b.
  • passata di pomodoro condita (olio, sale e origano)
  • olio extravergine di oliva q.b. per condire

Wartości odżywcze
na 2 pezzi
Kalorie
7909 kJ / 1892 kcal
Białko
65 g
Węglowodany
356 g
Tłuszcz
33 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
25 g
Sód
5066 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy