Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 330 g di acqua
-
15
g di lievito madre di segale
lub 1 ½ g di lievito di birra fresco - 255 g di farina di segale
Starter
- 170 g di chicchi di segale
- 255 g di acqua
Pane
- 1585 g di acqua (di cui 85 g fredda)
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 255 g di farina di segale + q.b.
- 170 g di farina di farro
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 12102 kJ / 2990 kcal
- Białko
- 86 g
- Węglowodany
- 571 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 70.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19h
Pane semplice
4h
Il pane di Altamura
4h
Pane contadino
19h
Pane ai semi di girasole
22sa
Pane morbido di farro
19h
Pane pugliese
29h 20min
Pane semintegrale a lievitazione naturale
15ωρ. 30 λεπτ.
Pane barese
6 Std. 15 Min
Pane contadino ai cereali
7 Std.
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Pane di kamut e farro
4h