Kabeljaufilet mit Nektarinen-Tomaten-Ragout
TM6 TM5

Kabeljaufilet mit Nektarinen-Tomaten-Ragout

4.5 (213 ocen)

Składniki

  • 20 g Basilikum, abgezupft
  • 1 Knoblauchzehe
  • 230 g Zucchini, in Würfeln (ca. 2 cm)
  • 120 g Nektarinen, in Stücken
    lub 120 g Pflaumen, in Stücken
  • 150 g Tomaten, in Stücken
  • 1 ½ EL Olivenöl
  • ½ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • ½ TL Thymian, getrocknet
    lub ½ TL italienische Kräuter, getrocknet
  • 2 Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut (à 115 g)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1042 kJ / 249 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
3.4 g
Sód
658 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy