Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zucchini, Enden abgeschnitten, ggf. halbiert
- 150 g Aubergine, klein, halbiert
- 100 g Fenchel, in Stücken
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 20 g Pinienkerne (siehe Tipp)
- 60 g Olivenöl
- 20 g Basilikum, abgezupft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Zitronenschale, gerieben
- 50 g Kalamata Oliven, entsteint
- 80 g Cherry-Tomaten
- 4 - 6 Zweige Thymian
- 400 g Pangasiusfilets, in 2 Stücken (à 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2532 kJ / 605 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1162 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caprese-Auflauf mit Pesto-Sauce
1h
Salat mit gebratenen Garnelen
20 min
Zucchini-Lasagne
50 min
Gebratener Gemüse-Reis mit Garnelen
45 min
Puten-Gemüse-Gyros
30 min
Gefüllte Auberginen
50 min
Gurken-Lachs-Ragout
30 min
Gemüse-Lachs-Auflauf
1h 15min
Lachs-Krabben-Pasta
35 min
Garnelen-Blumenkohlreis mit Gemüse
30 min
Garnelen mit Gemüse und Reis
45 min
Kartoffel-Lachs-Auflauf
1h 40min