Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 20 g Tomatenmark
- 3 - 5 g Thymian, abgezupft
- 5 - 10 g gelbe Currypaste
- 3 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 800 g Rinderfond aus dem Glas
- 300 - 400 g Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
- 300 g Möhren, in Stiften (1 x 6 cm)
- 200 g rote Spitzpaprika, in Ringen
- 200 g Staudensellerie, in Rauten (3 cm)
- 400 g Rinderhüfte, in Streifen
- 10 g Basilikum, abgezupft, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1651 kJ / 395 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10.2 g
- Sód
- 962 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünes Garnelen-Curry mit Blumenkohl-Reis
50 min
Cashew-Hähnchen
40 min
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1 godz. 20 min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1 godz. 20 min
Griechische Rindfleischsuppe (Kreatosoupa)
1 godz. 30 min
Fisch-Gulasch mit Tomaten und Möhren
45 min
Kabeljau mit Minze und Linsenstampf
45 min
Rindfleisch süß-sauer mit Reisnudeln
30 min
Asiatisches Hühnerfrikassee
50 min
Tomaten-Kabeljau en papillote mit Reis
1h
Geschmortes Zitronen-Zimthähnchen mit Wurzelgemüse
1 godz. 30 min