Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g uien, in helften gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 40 g olijfolie
- 100 g dunne gedroogde pasta voor in de soep (bijv. fedelini)
- 250 g tomaten, in stukken gesneden
- 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 2 opgehoopte tl zelfgemaakte bouillonpasta
- ½ - 1 tl gemalen komijn, naar smaak (opcjonalnie)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kip met romige groenten saus
50min
Gestoofde paddenstoelen met paprika
25min
Uiensoep
1 Std.
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 Min
Miso carbonara udon noedels
25min
Ezogelin Soep
1h 5min
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
1 Std.
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
1h 35min
Hongaarse champignonsoep
30 Min
Lentetaart met yoghurt
5 Std. 15 Min
Geroerbakte groenten
10min
Baguette / Stokbrood
3h 45min