Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g uien, in helften gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 40 g olijfolie
- 100 g dunne gedroogde pasta voor in de soep (bijv. fedelini)
- 250 g tomaten, in stukken gesneden
- 50 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 2 opgehoopte tl zelfgemaakte bouillonpasta
- ½ - 1 tl gemalen komijn, naar smaak (opcjonalnie)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemalen kip in tomatensaus
30min
Mediterrane paprika's
Brak ocen
Gerookte Mexicaanse bonensoep
Brak ocen
Aardappelpuree en merguez
Brak ocen
Ezogelin Soep
1h 5min
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40min
Penne met tonijn
35min
Krokante kalkoenballetjes met linzen
Brak ocen
Lamsstoofpotje
1h 45min
Quiche met kip en peer
2 Std. 40 Min
Ovenschotel met pommes duchesses en groenten
1h 15min
Broodkruimels
5min