Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 - 15 pickling onions, peeled, to taste
- 600 g white wine vinegar
- 250 g carrots, cut in matchsticks
- 8 - 12 bird's eye chillies, fresh, halved, deseeded if preferred
- 6 garlic cloves, thinly sliced
- 1 - 2 Tbsp black mustard seeds
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp sugar
- 2 pinches ground turmeric
- ¼ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 270 kJ / 64 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Scotch Broth
1 Std.
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4h 30min
Seville Orange Curd
40min
Simple Turkey Gravy
25 Min
Sweet Black Sticky Rice
13 godz.
Breaded Cheese-Stuffed Jalapenos
30min
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
50min
Sri Lankan red beef curry with rice
1h 40min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3 godz. 40 min
Yoghurt Dressing
5 Min
Orange and Marmalade Cake
1 Std. 15 Min
Seville Orange Marmalade
2 Std. 30 Min