Urządzenia i Akcesoria
Pickle (Achcharu)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 48 godz. 30 min
10 portions
Składniki
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)2 cm
-
pickling onions peeled, to taste10 - 15
-
white wine vinegar600 g
-
carrots cut in matchsticks250 g
-
bird's eye chillies, fresh halved, deseeded if preferred8 - 12
-
garlic cloves thinly sliced6
-
black mustard seeds1 - 2 Tbsp
-
ground black pepper1 tsp
-
sugar1 tsp
-
ground turmeric2 pinches
-
fine sea salt¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
270 kJ /
64 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple tart
1 godz.
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tartlets
1 godz.
Stout Beer Ice Cream Float
Brak ocen
Applesauce Cake
1 godz. 15 min
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40 min
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Marzipan Balls
25 min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 godz. 25 min
Yoghurt and white chocolate ganache (Mark Best)
5 godz. 30 min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8 godz. 30 min