Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta

Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • fresh parsley leaves
    15 g
  • garlic cloves
    3
  • onions quartered
    300 g
  • carrots sliced diagonally (2 cm)
    400 g
  • celery cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • olive oil
    30 g
  • oxtail cut in pieces (see tip)
    950 g
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp meat stock paste, homemade
  • water
    350 g
  • red wine
    120 g
  • pearl onions fresh, peeled, whole
    100 g
    pearl onions, frozen
  • quick polenta (5-8 minutes cooking time)
    100 g
  • boiling water
    330 g
  • milk
    125 g
  • salt
    1 tsp
  • unsalted butter diced
    30 g
  • fresh parsley leaves chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 896 kcal / 3751 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 1576 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...