Wersje kompatybilne
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh parsley leaves
- 3 garlic cloves
- 300 g onions, quartered
- 400 g carrots, sliced diagonally (2 cm)
- 100 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 950 g oxtail, cut in pieces (see tip)
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp meat stock paste, homemade - 350 g water
- 120 g red wine
-
100
g pearl onions, fresh, peeled, whole
lub pearl onions, frozen - 100 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
- 330 g boiling water
- 125 g milk
- 1 tsp salt
- 30 g unsalted butter, diced
- fresh parsley leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3751 kJ / 896 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 1576 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti Carbonara
25 Min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1 Std. 45 Min
Beef Roulades with Gherkins and Red Cabbage
2h 10 min
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2 Std.
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 Std.
Tarte Tatin
1h
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h
Steamed Green Beans and Helda Beans
20 Min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1ωρ. 50 λεπτ.
Best Basic Houmous
5 min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min