
Wersje kompatybilne
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh parsley leaves
- 3 garlic cloves
- 300 g onions quartered
- 400 g carrots sliced diagonally (2 cm)
- 100 g celery cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 950 g oxtail cut in pieces (see tip)
-
1
beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp meat stock paste homemade - 350 g water
- 120 g red wine
-
100
g pearl onions fresh, peeled, whole
lub pearl onions frozen - 100 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
- 330 g boiling water
- 125 g milk
- 1 tsp salt
- 30 g unsalted butter diced
- fresh parsley leaves chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 896 kcal / 3751 kJ
- Białko
- 53 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Węglowodany
- 28 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Sód
- 1576 mg