Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
TM6 + Thermomix® Friend

Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta

4.5 ( 4 oceny )

Składniki

  • 40 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
  • 15 g fresh parsley leaves
  • 3 garlic cloves
  • 300 g onions quartered
  • 400 g carrots sliced diagonally (2 cm)
  • 100 g celery cut in pieces (2 cm)
  • 30 g olive oil
  • 950 g oxtail cut in pieces (see tip)
  • 1 beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    lub 1 heaped tsp meat stock paste homemade
  • 350 g water
  • 120 g red wine
  • 100 g pearl onions fresh, peeled, whole
    lub pearl onions frozen
  • 100 g quick polenta (5-8 minutes cooking time)
  • 330 g boiling water
  • 125 g milk
  • 1 tsp salt
  • 30 g unsalted butter diced
  • fresh parsley leaves chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
896 kcal / 3751 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
61 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Sód
1576 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy