Urządzenia i Akcesoria
Raspberry Peach Crumb Cake
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 slices
Składniki
Fruit Filling
-
150 g frozen raspberriesfresh raspberries150 g
-
peaches peeled, sliced (2 cm) (approx. 3-4 peaches)300 g
-
cornflour1 Tbsp
Crumble Cake
-
plain flour320 g
-
unsalted butter cold, diced, plus extra for greasing170 g
-
granulated sugar plus 1 Tbsp for sprinkling280 g
-
flaked almonds40 g
-
sour cream100 g
-
milk100 g
-
large egg1
-
baking powder½ tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7.3 g
Kalorie
2327 kJ /
556 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Węglowodany
76.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Apricot Raspberry Cheesecake
5 godz. 30 min
Applesauce Cake
1 godz. 15 min
Cherry Crumble Cake
1 godz. 45 min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 godz. 45 min
Spiced Autumn Fruit Cobbler
1 godz. 20 min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 godz.
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 godz.
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min