German Bread

German Bread

4.1 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
16 slices

Składniki

  • buttermilk
    500 g
  • treacle
    160 g
    180 g sugar, beet molasses
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • rye flour
    250 g
  • strong wholemeal bread flour
    250 g
  • plain flour
    250 g
  • sunflower seeds
    80 g
  • fine sea salt
    1 Tbsp
  • jumbo oats
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 246 kcal / 1028 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 45.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...