Urządzenia i Akcesoria
German Bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
16 slices
Składniki
-
buttermilk500 g
-
180 g sugar, beet molassestreacle160 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
rye flour250 g
-
strong wholemeal bread flour250 g
-
plain flour250 g
-
sunflower seeds80 g
-
fine sea salt1 Tbsp
-
jumbo oats1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8.3 g
Kalorie
1028 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
45.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranean Bread
5 godz. 20 min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 godz. 40 min
Scandinavian Rye Bread
27 godz.
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Irish Stout and Walnut Bread
2 godz. 50 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Focaccia with onions
2 godz.
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min