Gluten-free Pain au Chocolat
TM6 TM5

Gluten-free Pain au Chocolat

4.5 (8 ocen)

Składniki

  • 180 g whole milk
  • 85 g water
  • 2 tsp dried instant yeast
    lub 20 g fresh yeast, crumbled
  • 35 g sugar, plus 1 tsp
  • 320 g gluten free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
  • 40 g cornflour
  • 2 tsp xanthan gum
  • ¾ tsp fine sea salt
  • 250 g unsalted butter, whole block, cold
  • 150 g dark chocolate, small pieces or callets
    lub milk chocolate, small pieces or callets
  • 1 medium egg, beaten

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1377 kJ / 330 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
164 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy