Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g whole milk
- 85 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 35 g sugar, plus 1 tsp
- 320 g gluten free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 40 g cornflour
- 2 tsp xanthan gum
- ¾ tsp fine sea salt
- 250 g unsalted butter, whole block, cold
-
150
g dark chocolate, small pieces or callets
lub milk chocolate, small pieces or callets - 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1377 kJ / 330 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 164 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2 Std. 30 Min
Gluten Free Plain Flour
5min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2hod. 50min
Gluten Free Bread
1h 40min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35min
Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins
55min
Gluten-free Sponge Cake
1 Std. 10 Min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2 Std.
Gluten-Free Focaccia Bread
1h
Gluten-free Pizza Two Ways
2h 45min
Gluten-free Chocolate Brownies
1h
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h