Gluten-free Pain au Chocolat

Gluten-free Pain au Chocolat

4.3 10 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 6 godz. 15 min
12 pieces

Składniki

  • whole milk
    180 g
  • water
    85 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • sugar plus 1 tsp
    35 g
  • gluten free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
    320 g
  • cornflour
    40 g
  • xanthan gum
    2 tsp
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • unsalted butter whole block, cold
    250 g
  • dark chocolate small pieces or callets
    150 g
    milk chocolate, small pieces or callets
  • medium egg beaten
    1

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 164 mg
Białko 3 g
Kalorie 1377 kJ / 330 kcal
Tłuszcz 22 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...