Salatblade med cajunrejer og ananassalsa

Salatblade med cajunrejer og ananassalsa

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portioner

Składniki

Cajunrejer
  • rejer, rå, store, pillede
    250 g
  • røget paprika, stødt
    1 tsk
  • hvidløgspulver
    1 tsk
  • timian, tørret
    ½ tsk
  • cayennepeber, stødt
    ¼ tsk
  • havsalt
    ¼ tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
Avocadocreme
  • avokado skåret i mindre stykker
    1
  • kokosfløde
    160 g
  • limesaft
    20 g
  • hvidløgspulver
    ½ tsk
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
Ananassalsa
  • koriander, frisk
    10 g
  • skalotteløg kvarte
    1
  • rød chili, alle typer halve og uden frø
    1
  • ananas, frisk skåret i tern (1 cm)
    180 g
  • limesaft
    20 g
  • havsalt
    ½ tsk
  • olivenolie
    1 tsk
  • hjertesalat hele blade
    12

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14.5 g
Kalorie 1291 kJ / 311 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie