Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 150 g de quinoa en grano, enjuagada y escurrida
- 8 hojas de col (aprox. 40 g cada una)
- 60 g de poro, en trozos
- 60 g de zanahoria, pelada y en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de salmón fresco, sin piel, en trozos
- 130 g de crema (35% grasa)
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida
- 2 - 3 pizca de sal
- 30 g de jugo de naranja
- 30 g de fécula de maíz
- 30 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 1 - 2 cdas de curry en polvo, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1421.2 kJ / 339.7 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 104.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40 Min
Pollo empanizado con salsa de curry y arroz al vapor
1 godz. 40 min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 Min
Sopa de habas
2h
Sopa de zanahoria y espinacas
35 Min
Crema de ejotes con verduras
35 Min
Quinoa con ejotes
30 Min
Crema de ejote
30 Min
Tagine de res, arroz especiado y mini pastel de pistache al vapor.
Brak ocen
Sopa de chícharo y hierbabuena
30 Min
Albóndigas masala con calabacitas
1 Std. 20 Min
Puré de papa criolla y crema de coco
40 Min