Ayam Cabai Kering dengan Kentang

Ayam Cabai Kering dengan Kentang

3.0 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porsi

Składniki

  • ayam dengan tulang, potong kecil-kecil (4-5 cm)
    600 g
  • kecap asin
    20 g
  • kecap hitam
    20 g
  • saus tiram
    30 g
  • gula
    10 g
  • siung bawang putih
    20 g
  • jahe segar iris-iris
    10 g
  • cabai kering direndam hingga lunak
    15
  • minyak wijen hitam, dipanggang
    30 g
  • kentang lunak (waxy) atau kering (floury), iris-iris
    200 g
  • maizena
    ¼ sdt
  • air
    2 sdm
  • daun bawang dicincang, untuk menghias
    1 tangkai

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 24 g
Kalorie 967 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie