Ayam Kukus dengan Saus Cabai

Ayam Kukus dengan Saus Cabai

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porsi

Składniki

  • air
    600 g
  • paha ayam, dengan kulit dan tulang (berkisar 2 paha ayam utuh)
    500 g
  • garam
    ½ sdt
  • jahe segar
    3 irisan
  • daun bawang potong sepanjang 4 cm
    1
  • siung bawang putih
    2
  • minyak cabai (chilli oil)
    3 sdm
  • kecap asin
    1 sdm
  • cuka
    1 sdt
  • gula
    1 sdt
  • cabai kering biji dibuang, potong sepanjang 1 cm
    2
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    1 sdt
  • minyak wijen hitam (dipanggang)
    ½ sdt
  • ketumbar segar daun saja, untuk hiasan
    1 tangkai
  • biji wijen putih disangrai, untuk hiasan
    1 jumput

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 15 g
Kalorie 1372 kJ / 327 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie