Salted Chicken

Salted Chicken

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
6 porsi

Składniki

  • ayam kampung utuh (1,2-1,4 kg)
    1
  • garam
    3 sdm
  • kencur bubuk
    ½ sdm
  • dang gui
    2 irisan
  • chuan xiong (Sichuan lovage)
    2 - 3 potongan
  • jahe segar iris tipis-tipis
    30 g
  • daun bawang potong sepanjang 5 cm
    4 tangkai
  • bawang merah
    130 g
  • minyak wijen
    20 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    50 g
  • biji wijen disangrai, untuk hiasan
    1 sdt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 33 g
Kalorie 1858 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie